U bevindt zich hier: Stoomtreinritten met de VSM

Stoomtreinritten met de VSM

Algemeen
Stoomtreinritten met de VSM

De VSM is een historische stoomtrein die in de schoolvakanties regelmatig met oude treinen rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. De treinen stoppen onderweg in Beekbergen, Loenen en Eerbeek, in Beekbergen is het Museumstation van de VSM gevestigd met ook het Stoomdepot.

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Tussen Apeldoorn en Dieren rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, kortweg VSM, heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. Met veel zorg, geduld en kennis werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. In juni 2013 is een nieuw doch in geheel ouderwetse stijl opgetrokken stationskantoor geopend. Het biedt de mogelijkheid de bezoekers op nostalgische wijze te ontvangen, voordat men in de stoomtrein stapt of  een bezoek brengt aan het VSM stoomdepot. Ook voor het ontvangen van gezelschappen is dit nieuwe stationskantoor met een grote bezoekersruimte een mooie verrijking van de VSM-stoomtreinwereld.
Voor rijdagen en vertrektijden zie www.stoomtrein.org 

Openingstijden
Stoomtreinritten met de VSM
maandag de hele dag
dinsdag de hele dag
woensdag de hele dag
donderdag de hele dag
vrijdag de hele dag
zaterdag de hele dag
zondag de hele dag
Foto's
  •  © VBT
  •  © VBT
  •  © VBT
  •  © VBT
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

VSM-Station (achterzijde NS-station)
Ln van de Mensenrechten
7331 VX APELDOORN

Telefoon
055 526 0200

Adres
055 506 1989

Website
Algemene informatie