U bevindt zich hier: Ambachtelijke bakkerij Bril

Ambachtelijke bakkerij Bril

Algemeen
Ambachtelijke bakkerij Bril

In het twee eeuwen oude monumentale pand van bakkerij Bril wordt elke dag gebakken op een ambachtelijke wijze. De specialiteiten krentenbrood, gevulde koeken en speculaas zijn bekend in het hele land. De bakkerij waar de vijfde en zesde generatie bakkers Bril hun specialiteiten bakken bestaat ongeveer 150 jaar. Tevens kunnen klanten van heinde en ver in de koffie-en theeschenkerij een kopje koffie en één van de specialiteiten nuttigen en een kijkje in de bakkerij nemen.

Sinds -tenminste- 1852 wordt er al brood gebakken in het pand Rijksstraatweg 24. En de bakkers met de achternaam Bril, die er de scepter zwaaiden zijn achtereenvolgend: Willem, Antonius, Gerhardus, Willen en Paul.In 2010 dient zich de zesde generatie aan Matthieu (23) en Lion (20), die samen met vader Paul werken.

Oven
De ouden stenen gewelfoven heeft, zij het met verschillende soorten brandstof, meer dan 150 jaar dienst gedaan. In het begin met takkenbossen (rijshout) en hout gestookt, rond 1970 ging Wim over op olie. De oude oven gaf een geweldig bakresultaat, maar was moeilijk goed te stoken. “Bloed, zweet en tranen heeft me dat gekost om het te leren,”aldus Paul. Zoals het er nu uitziet schijnt de nieuwe over het bakresultaat te evenaren.
De nieuwe elektrische oven is speciaal voor bakkerij Bril gemaakt en in een oud geëmailleerd jasje gestoken om de nostalgische sfeer in de bakkerij te behouden. Van binnen is het een modern vier verdiepingen hoog apparaat, dat de capaciteitsproblemen in één klap oplost. De rest van de bakkerij is op een nieuw verfje na het zelfde gebleven. De klanten, die van heinde en ver komen, kunnen nog steeds vanuit de winkel zo in de bakkerij kijken en de heerlijke geur opsnuiven.

Openingstijden
Ambachtelijke bakkerij Bril
maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:30 - 19:00
zaterdag 07:30 - 17:00
Foto's
  •  © Ambachtelijke bakkerij Bril
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Koffie- en theeschenkerij Bakker Bril
Rijksstraatweg 24
7383 AR VOORST GEM VOORST

Website
Algemene informatie

Telefoon
0575 501 271

E-mail
info@bakkerijbril.nl