U bevindt zich hier: Café De Haven

Café De Haven

De locatie, het pand, het interieur, de kleine menukaart en de klantvriendelijkheid zorgen ervoor dat alles in café De Haven in het teken staat van ouderwetse gezelligheid. Een prachtige plek met uitzicht op de historische bottervloot en u kunt tot zonsondergang de oude Zuiderzee opkijken. Een prachtige plek waar iedereen zich prettig voelt, waar je elkaar ontmoet, gezellig met elkaar kletst, een krantje leest, een kop koffie drinkt, een simpele maaltijd nuttigt of een lekker biertje drinkt aan de bar. Ook zeer geschikt voor het houden van een feestje, bruiloft of ander partijtje.

Café De Haven is bij vele Elburgers bekend als het oude ‘Tante Marie’, ‘Johnnie’ of ‘Café De Baars’. Het café fungeert al sinds de 18de eeuw als havencafé en het was dé ontmoetingsplek voor vissers, zeelieden, boeren en plaatselijke bewoners. Hoewel er in 2017 een aantal dingen zijn aangepakt zoals de vloer, muren en vernieuwd meubilair, is de oude sfeer van vroeger nog duidelijk te herkennen. Prijzenkasten van voetbalclub Elburgse Boys (na de oorlog gefuseerd met rivaal Quick tot ESC) hangen nog aan de muren. Ook foto’s van de familie Dijkman zijn niet weg te denken uit dit café. En uiteraard mag de visserijvereniging niet ontbreken in een café als dit. Vanuit het café heeft u een prachtig uitzicht op de historische bottervloot en kunt u tot zonsondergang de oude Zuiderzee opkijken.

Openingstijden: in de zomermaanden alleen op dinsdag gesloten en overige dagen in principe geopend vanaf 10.00 uur. Iin de wintermaanden op maandag, dinsdag en woensdag gesloten, donderdag geopend vanaf 16.00 uur, vrijdag vanaf 15.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

• Eetcafé
  • authentiek:
  • bruin:
Capaciteit
  • Toelichting capaciteit: Café De Haven is ook zeer geschikt voor een feestje, bruiloft of ander partijtje.
zondag 12:00 - 01:00

Havenkade 31