U bevindt zich hier: Koningsdag Doornspijk

27 APR Koningsdag Doornspijk

Doornspijk maakt zich op voor een feestelijk Koningsdagprogramma. De verjaardag van onze koning wordt vrijdag 27 april groots en uitbundig gevierd. De dag begint met de aubade om 09.00 uur en daarna een optocht met wagens en kinderen die zelf wat versierd hebben en aansluitend een kleedjesmarkt. In de avond een allegorische optocht. Voor het complete programma kunt u de website van de Oranjevereniging Doornspijk raadplegen.

Het programma voor 2019:

9.00 uur - Aubade bij de Ds. Baxschool aan de Wolter Vinckeweg.
9.30 uur - Optocht door het dorp onder begeleiding van de Chr. Muziekvereniging ’Juliana’.
10.30 uur tot 12.30 uur - Kleedjesmarkt op de parkeerplaats achter de Hervormde kerk. Verder zullen er ook springkussens aan de Wolter Vinckeweg zijn. Je kunt je opgeven voor de kleedjesmarkt via het formulier op de website van de Oranjevereniging.
12.30 uur tot 13.30 uur - Fietstocht. Er zijn weer twee prachtige routes uitgezet. U kunt kiezen uit een route van 30 kilometer of één van 50 kilometer. Starten is mogelijk van 12.30 uur tot 13.30 uur bij de kraam van de Oranjevereniging aan de Wolter Vinckeweg. Deelname is voor leden gratis. Niet leden betalen € 2,00 p.p. Gezinskaart € 5,00.
19.00 uur - Allegorische optocht. Opstellen vanaf 18.00 uur op aanwijzingen van het bestuur.
Optocht voor fietsen, skelters, handkarren, kleine en grote wagens en oldtimers (tractoren en auto’s)
m.m.v. Chr. Muziekvereniging ‘Juliana’. Deelname op eigen risico. Prijzen in de categorieën: Fietsen/skelters/jeugd - Kleine wagens (2 wielen) - Grote wagens (4 of meer wielen) - Oldtimers (twee categorieën, tractoren en overige). Opgeven via het formulier op de website.
Route optocht
Mantelsweg-Veldweg – Dokter Bruinsweg – Beekenkampweg – Kerkdijk-Zuiderzeestraatweg West – Nieuweweg – Lageweg – Mantelsweg
De muziek en de kinderen gaan vanaf de Zuiderzeestraatweg de Wolter Vinckeweg in en sluiten dan via de Verlengde Kerkweg weer aan.

27 apr 2019 09:00 - 20:00