U bevindt zich hier: Lezing Gerwin van der Werf

24 JAN Lezing Gerwin van der Werf

Gerwin van der Werf (1969) is muziekleraar op een internationale school, schrijver en columnist voor 'Trouw'. Zijn populaire columns over het schoolleven werden gebundeld in 'Schooldagen' (2014) en 'Stampen en zingen' (2018). Hij schreef drie goed ontvangen romans waarvan 'Wild' (2011) op de longlist van de Libris Literatuur Prijs stond. In 2010 won hij de Nationale Gedichtenwedstrijd. Zijn nieuwste werk 'Een onbarmhartig pad' verscheen in juni 2018. De lezing gaat met name over zijn boek 'Stampen en zingen'.�

Gerwin heeft een aantal jaren in Elburg gewoond, hij bezocht daar het Lambert Franckens College.

In dit boek volgt Gerwin van der Werf een jaar lang de leerlingen van zijn examenklas muziek op de middelbare school. Hij neemt ze mee naar concerten, probeert ze de beginselen van het taoïsme uit te leggen, zit in de groepsapp, imiteert BN'ers, waagt zich aan avant-gardemuziek, gaat naar het gala, huurt een reusachtige gong en zit het hele jaar in een spagaat tussen wat hij ze wil leren en wat hij ze moet leren. In Stampen en zingen, een vrolijk en muzikaal boek, draait ook de lezer een jaartje mee in de examenklas.

Gerwin speelt daarbij op de piano, zijn lezing krijgt daardoor ook een beetje het karakter van een muziekles.

De lezing vindt plaats op donderdag 24 januari 2019, aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg.
Kaarten kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de Elburger Boekhandel of op de avond zelf aan de zaal. U kunt ze ook online bestellen op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Organisatie: Bibliotheek Noord Veluwe, Culturele Stichting Elburg, en de Elburger Boekhandel.

Volwassenen T/m € 5,00

• Lezing/Debat