U bevindt zich hier: Kloosterkapelconcert AFGELAST

3 APR Kloosterkapelconcert AFGELAST

In de prachtige ambiance van de dubbelkapel van het voormalige Agnietenklooster, nu Museum Elburg, geeft St. Orgel Kloosterkapel Elburg jaarlijks een aantal concerten. Voor € 12,50 krijgt u een schitterend concert met in de pauze mogelijkheid voor koffie of thee en na afloop kunt u onder het genot van een drankje even napraten met de musici. Musici op deze avond: Nieuw Veluws Vocaal met Maria den Hertog.

Aanvang concert om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Koffie/thee in de pauze kost € 1,50 en drankje na afloop € 2,00.

Ontstaan van de Stichting Orgel Kloosterkapel Elburg
Het is zeer aannemelijk dat er in de kapel van het voormalige kloostercomplex ooit een orgel heeft gestaan, want de meeste kloosters in de vijftiende en zestiende eeuw hadden namelijk een orgel. Om de dubbelkapel opnieuw van een orgel te voorzien is op initiatief van de organist van de Grote- of St. Nicolaaskerk, de heer M. Seijbel, een stichting opgericht met als doel aankoop en plaatsing van een passend orgel.
Meer informatie: www.orgelkloosterkapel.nl

T/m € 12,50