U bevindt zich hier: Vestingval Elburg

30 MEI - 8 JUN Vestingval Elburg

Tien dagen lang dient Elburg als podium voor diverse culturele activiteiten. De voorbereidingen zijn in volle gang, voor alweer een nieuwe editie van het Vestingval! Een term die al suggereert waar het om gaat: een cultuurfestival binnen de oude vesting van Elburg. Volop kunst, muziek, dans en literatuur!

U kunt in de prachtige vestingstad Elburg van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni 2019 komen genieten van diverse kunstuitingen. De eeuwenoude monumenten van Elburg vormen het decor voor hedendaagse kunst. Een prachtige combinatie. Net als vorig jaar zullen ook nu weer zowel gevestigde als startende kunstenaars hun werk tonen gedurende dit tiendaagse cultuurfestival.

Op verschillende locaties zullen de kunstenaars aanwezig zijn, zodat u kunt kennismaken met de man of vrouw achter het werk.

De expositieruimtes zijn ook heel bijzonder. Het bijna 800 jaar oude Hanzestadje Elburg kan bogen op de grootste ‘monumentendichtheid’ van Nederland, met maar liefst 294 rijksmonumenten op een vierkante kilometer. De statige Vischpoort, de negentiende-eeuwse muurhuisjes en de oude Kazematten zijn nog maar drie van die vele prachtige expositieruimtes.Ook dit jaar worden de kunstvormen muziek, theater en dichten goed vertegenwoordigd.

De centrale ontmoetingsplek van Vestingval 2017 is het Kunstenaarscafé aan de Zuiderwalstraat. Hier kunnen bezoekers de programmabrochure ophalen of een kopje koffie of thee gebruiken. Ook is hier een klein voorproefje van de kunst te zien die in Elburg te bewonderen is.

De toegang tot Vestingval Elburg 2019 is gratis. Dat is alleen mogelijk omdat de totale organisatie van dit evenement in handen van vrijwilligers is. Wel wordt het zeer gewaardeerd indien bezoekers een vrijwillige bijdrage doen voor de programmabrochure en het bijwonen van de muziek- en theateruitvoeringen.
Kortom Vestingval Elburg 2019 is zeker een bezoek waard. U kunt zowel heerlijk dwalen door de eeuwenoude straten en steegjes van Elburg, als volop genieten van de kunst.

Vestingval Elburg 2019: 30 mei (Hemelvaartsdag) t/m 8 juni (met uitzondering van zondag en maandagochtend) van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.vestingvalelburg.nl of info@vestingvalelburg.nl

• Cultureel festival
  • Theater overig