U bevindt zich hier: Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door

Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door

Algemeen
2 MEI - 30 JUN Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door

Harry Tijssen vertelt op 21 november over zijn avontuurlijke tocht en laat daarna in het museum zijn ontdekkingen zien. Honderd schilderijen terug vinden is geen sinecure. Sinds 1913 hebben twee wereldoorlogen plaats gevonden, ateliers zijn vernietigd door oorlogsvuur of inundatie. Stijlen van schilderen zijn meerdere keren gewijzigd en kunstwerken weggegooid. Sommige schilders zijn in de vergetelheid geraakt. De onderzoeker van het Noord-Veluws Museum is er in geslaagd om toch veel kunstenaars te traceren. Wat hij beleefd heeft tijdens deze zoektocht, legt hij uit in een lezing. In een rondle

De door de regering aangekondigde maatregelen van dinsdag 21 april jl. blijven onverkort van kracht. De Nederlandse musea blijven in ieder geval tot 20 mei a.s. gesloten. Dat geldt dus ook voor het Noord-Veluws Museum Nunspeet dat de deuren voorlopig tot en met 1 juni 2020 gesloten houdt.
We blijven u via deze nieuwsbrief, onze website en sociale media op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen in ons museum.
Door het bestuur van de Stichting Vrienden van het Noord-Veluws Museum is een spontane actie gestart onder de noemer ‘Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door’ en met succes. In drie dagen tijd is er een totaalbedrag binnengekomen van 1900 Euro, met stortingen tussen de 15 en 300 Euro! Een hartverwarmende respons waarvoor heel veel dank!
Zie voor meer informatie: https://www.noord-veluws-museum.nl/steun-het-museum/

Nu de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’ niet bezocht kan worden, niet in Nunspeet en ook niet bij onze collega’s van Museum Sjoel Elburg, is het wel prettig dat de publicatie ‘Vermoorde kunst – werk van vermoorde joodse kunstenaars’ nu beschikbaar is. Zo kunt u alvast een goede indruk krijgen van de expositie in beide musea. Het Reformatorisch Dagblad scheef er in de Cultuurbijlage van vrijdag 17 april j.l. een zeer positieve recensie over.
Weliswaar is de museumwinkel gesloten, maar wij bieden de gelegenheid deze fraaie nieuwe uitgave online te bestellen.

Openingstijden
Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door
periode 01-05-2020 t/m 30-06-2020
maandag de hele dag
dinsdag de hele dag
woensdag de hele dag
donderdag de hele dag
vrijdag de hele dag
zaterdag de hele dag
zondag de hele dag
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Locatie

Help het Noord-Veluws Museum de coronacrisis door
Winckelweg 17a
8071 DN NUNSPEET

Contact


E-mail
mailing@noord-veluws-museum.nl

Telefoon
0341 250 560

Website
Algemene informatie