U bevindt zich hier: Jubileumexpositie Vereniging van Nederlandse Emailleurs

Jubileumexpositie Vereniging van Nederlandse Emailleurs

Kleurrijke emaillekunst van 59 Nederlandse en internationale emailleurs. Met zoveel kunstenaars en een zo'n brede kunstvorm als emailleren, is het niet verwonderlijk dat de expositie met ruim 200 werken heel divers is. U ziet onder andere sieraden, vazen, tableaus, vrije objecten en penningen. Bij de tentoonstelling worden lezingen, demonstraties en workshops georganiseerd. Kijk hiervoor op de website van Museum Elburg. Gesloten op feestdagen.

In Museum Elburg is van 22 september 2018 tot en met 23 februari 2019 werk te zien van 59 Nederlandse en internationale emailleurs. De Nederlandse kunstenaars zijn allen aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Emailleurs die in 2018 het 35-jarig jubileum viert. De internationale kunstenaars doen op uitnodiging mee. Zodra er meer bekend is over de deelnemende kunstenaars dan wordt dit vermeld op de website van Museum Elburg.

Lezing
Donderdag 18 oktober om 19.30 uur vertelt Gré Dubbeldam, emaillekunstenares, aan de hand van veel beeldmateriaal over de kunst van het emailleren. Kosten € 5,00. Voor leden van de Vereniging Vrienden van Museum Elburg en leden van de VNE bedraagt de prijs € 2,50.
Demonstraties
Zaterdag 20 oktober en zaterdag 5 januari vinden in de kapel van Museum Elburg demonstraties emailleren plaats door leden van de VNE.
Workshops
Zaterdag 20 oktober, 21 november en 9 februari vindt er een workshop emailleren plaats. Locatie: het museumcafé van Museum Elburg. De workshop wordt aangeboden op twee tijdstippen, om 10.00 uur en om 14.00 uur. Kosten bedragen € 10,00. In overleg kan gekeken worden of speciaal voor groepen extra workshops gehouden kunnen worden. Reserveren is verplicht via de mail of per telefoon.

De Vereniging van Nederlandse Emailleurs (VNE) is een landelijke vereniging, opgericht in 1983. De VNE bestaat uit een uiteenlopend gezelschap van leden zoals: beroepskunstenaars, edelsmeden en amateurs.

Het doel van de VNE is het bevorderen van het emailleren als kunstvorm. Om dit te bereiken biedt de VNE haar leden de mogelijkheid tot het uitdiepen van hun interesse in de emailleerkunst door middel van: de presentatie van eigen werk in de fotogalerie van de VNE-website; deelname aan workshops, het uitwisselen van (vak-) kennis op bijeenkomsten, deelname aan VNE-exposities, het stimuleren tot deelname aan nationale- en internationale evenementen.

Volwassenen T/m € 6,00
Kinderen Gratis

Dit is inclusief entree Museum Elburg. Museumkaarthouders hebben gratis entree.

volwassenen: € 6.00
MJK (Museumjaarkaart): € 0