U bevindt zich hier: Podium & Filmtheater Gigant

Podium & Filmtheater Gigant

Film, pop, dans, café! Podium & Filmtheater Gigant maakt al meer dan 35 jaar deel uit van het culturele leven in Apeldoorn.

Gigant heeft een ontmoetingsfunctie voor iedereen die geprikkeld wil worden door een hoogwaardig, maar laagdrempelig aanbod van pop, film en dans.

Dat betekent dat er gemiddeld zeven films per dag worden vertoond. Van pareltjes uit de wereldcinema tot Amerikaanse arthouseproducties en van topfilms uit de Nederlandse filmwereld tot documentaires die je een andere blik op een onderwerp gunnen.

Elk weekend en soms ook op werkdagen zijn er concerten, dansavonden en dancefeesten. Daarbij staan local heroes naast Nederlandse pop- , rock- en dancehelden als Sabrina Starke, De Dijk, Gare du Nord, Jungle By Night en Moss. Steeds vaker ook weten internationale artiesten de weg weer te vinden naar Gigant, zoals Boysetsfire en Sepultura.

Naast de eigen programmering ondersteunt Gigant enthousiast de multidisciplinaire projecten en culturele evenementen die Apeldoorn rijk is.

De faciliteiten bestaan uit één popzaal, twee bioscoopzalen, één theaterzaal (incl. digitale cinema) en een café dat 7 dagen in de week geopend is. Er is ca. 20 man personeel in dienst en er zijn ca. 100 vrijwilligers die zich inzetten voor Gigant.

maandag 10:00 - 00:00
dinsdag 10:00 - 00:00