U bevindt zich hier: Buurtbus Elburg Oldebroek

Buurtbus Elburg Oldebroek

Algemeen
Buurtbus Elburg Oldebroek

De buurtbuslijn 514 ´t Harde-Wezep v.v. verbindt deze twee plaatsen via de NS stations in een uurdienst langs Hoge Enk, Elburg, Oosterwolde, Oldebroek, Mullegen, en´t Loo. De buurtbussen rijden van maandag tot en met vrijdag van 07:03 tot 19:24 uur. De start is vanaf het station Wezep om 07:03 uur waarbij deze bus vertrekt richting ’t Harde en de andere bus vanaf Paterijstraat/Vrijheidsstraat Elburg om 07:15 uur richting Wezep. Op zaterdag en zondag rijden de bussen niet evenals op nationale en christelijke feestdagen.

Hierdoor is ook de verbinding tussen de buurtschappen en Elburg, Oldebroek en Wezep een feit geworden. Lijn 514 rijdt met twee busjes deze dienst. De buurtbus is een kleinere bus dan de gewone streekbus. De buurtbus rijdt volgens een vaste route op vaste tijden. De chauffeurs die deze busjes bemannen zijn allen vrijwilligers, mensen uit de buurt, die dan ook veel over de route en omgeving weten. Er is plaats in de bus voor acht personen en is niet rolstoel toegankelijk.
Rijtijden van de buurtbussen

De Ritprijzen
Een belangrijk verschil met het streekvervoer is dat u met de buurtbus ook met een ander kaartje kan reizen. Deze kaartjes voor de buurtbus zijn alleen bij de chauffeur van de buurtbus verkrijgbaar. Kinderen tot drie jaar reizen gratis, van vier tot elf jaar en personen vanaf vijfenzestig jaar reizen met reductie.
OV kaarten kunnen ook in buurtbussen worden gebruikt.

Opstapplaatsen
Langs de route zijn halteplaatsen ingericht. Verder kunt u op de route van de bus de hand opsteken om aan te geven dat u graag mee wilt reizen als passagier. Dit zelfde geldt ook voor het uitstappen, bij een seintje aan de chauffeur kunt u ook tussen de haltes uitstappen. Voor meer informatie over de buurtbus Lijn 514 kunt u de betreffende pagina´s bekijken van de website www.lijn514.nl bekijken.

Kenmerken
Types
  • Bus
Belang
  • Belang: regionaal
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Buurtbus Elburg Oldebroek
Vrijheidsstraat
8081 XD ELBURG

Telefoon
038 376 2382
06 22589840

Website
Algemene informatie