U bevindt zich hier: Landgoed Old Putten

Landgoed Old Putten

Algemeen
Landgoed Old Putten

Old Putten is een particulier bewoonde historische buitenplaats. Op de buitenplaats komen bijzondere planten- en diersoorten voor. Rondom het landgoed kunt u prachtig wandelen en fietsen. Landgoed Old Putten biedt gelegenheid tot overnachten; er zijn trekkershutten en een natuurkampeerterrein voor rust- en stilte liefhebbers.

Historie
Het Slot Old Putten wordt voor het eerst vermeld in 1186, als leen van de Hertog van Gelre. In 1482 wordt het kasteel verwoest door de Elburgers, trouwe aanhangers van de Bisschop van Utrecht. Op de fundamenten is de huidige buitenplaats gebouwd. In 1878 kwam het landgoed in handen van het Franse Hugenotengeslacht Rambonnet. Old Putten is in zijn geheel als "Beschermde Historische Buitenplaats" opgenomen in de Rijksmonumentenlijst.

Oppervlakte
De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt 17 ha. Op het landgoed is een historisch huis met koetshuis en een poortwoning. Het huis, de tuin en het parkbos zijn geheel omgracht; daarbuiten liggen de landbouwgronden, een 1 km lange allee en het 5 ha grote kampeerterrein. Dwars door het landgoed stroomt de Puttener Beek.

Ligging
Old Putten ligt op 10 minuten lopen afstand van het Middeleeuwse vestingstadje Elburg. Het landgoed ligt in het overgangsgebied van het Veluwemassief naar de Randmeren. Dat betekent ongekend veel wandel- en fietsmogelijkheden. Zo lopen o.a het Zuiderzeepad (LAW) en de Zuiderzeeroute (LAF) langs Old Putten. Het vlakbij gelegen Veluwemeer heeft zandstrandjes en veel watersportmogelijkheden. Tegenover de ingang van Old Putten is een manege voor de paardenliefhebbers.

Flora en fauna
Niet alleen voor kampeerders is Old Putten een paradijsje, ook voor de bonte flora en fauna. Hebt u wel eens een ijsvogeltje 'gespot', of van een ral gehoord? 's Avonds vliegen uilen en vele verschillende soorten vleermuizen in het rond. Onder struiken kunt u een nestje hazen treffen. De buitenplaats herbergt vele stinseplanten, vooral in het voorjaar te bewonderen.

Openingstijden
Landgoed Old Putten
maandag de hele dag
dinsdag de hele dag
woensdag de hele dag
donderdag de hele dag
vrijdag de hele dag
zaterdag de hele dag
zondag de hele dag
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Landgoed Old Putten
Zuiderzeestraatweg Oost 65
8081 LB ELBURG