U bevindt zich hier: Burgers' Zoo Dierenpark

Burgers' Zoo Dierenpark

Algemeen
Burgers' Zoo Dierenpark

De dieren leven in de verschillende 'werelden' van de Bush, Ocean, Desert en Rimba. Daarnaast biedt Burgers Zoo interessante arrangementen voor scholen en zakelijke bezoekers. Nu ook met een overdekte speeltuin voor de kleintjes!

Dierenpark
Op 31 maart 1913 opent Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers' Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Overal in Burgers' Dierenpark zijn bijzondere dierenontmoetingen mogelijk, zoals bij de grote gorillafamilie op hun bosrijke eiland of de panters in hun jungle. De wereldberoemde chimpanseekolonie (ruim 20 dieren!) kan vanuit observatieposten worden bekeken. Ook de olifanten, dwergnijlpaarden, bongo's en bosrendieren zijn uw bezoek zeker waard. Wanneer u even de tijd neemt bij de wrattenzwijnen, stokstaartjes en neusberen begrijpt u al snel waarom deze dieren tot de favorieten van veel bezoekers gerekend worden. U maakt in Burgers' Dierenpark niet alleen kennis met pinguïns of flamingo's, maar ook verrassen indrukwekkende roofvogels en kleurrijke zangvogels u tijdens uw wandeling door het park.

Bush
Hier betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur om de geheimen van deze wereld te ontrafelen. Goede speurders ontdekken kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden. Tegenover de grote waterval leven zeekoeien en ook de capybara's en aardvarkens zullen u niet ontgaan. Burgers' Bush is een waar paradijs voor avonturiers en fotografen!

Ocean
U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan stapt u de tropische wateren in en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig koraalrif met grote murenen, diklipvissen en rifbaarzen. Hier leven ontelbare lagere dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Bovendien zijn er ook grote scholen vis die hun eten of toevlucht rond het rif zoeken. Even verderop wacht u de duistere diepte, waar koraalduivels huizen. Nauwelijks bekomen van de indrukken, bevindt u zich ineens op de rand van het koraalrif en kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. U besluit uw duik aan een rotskust, waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

Desert
De reis heeft u in de Sonora- en Mojavewoestijn van Arizona en het noorden van Mexico gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. De plantengroei vertelt u dat er weinig regen valt: cactussen, agaves, yucca's en kleinbladige bomen en struiken proberen zo min mogelijk water te verdampen. In dit rotsachtige landschap leven kleurrijke zangvogels en kalkoengieren, maar u treft ook wroetende pekari's, herkauwende dikhoornschapen en loerende bobcats aan. Op uw reis maakt u kennis met canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en donkere spelonken: een wereld vol venijn, waar ook ratelslangen, schorpioenen en gilamonsters zich thuis voelen!

Rimba
Burgers' Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In dit gloednieuwe project voeren we u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. De Maleise beren kunnen actief op zoek gaan naar lekkere hapjes, terwijl de siamangs en laponders nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. Vlakbij hen ziet u diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Terwijl u het pad volgt, duikt u onder de grond waar u pythons en varanen tegenkomt. U komt weer boven, waar nieuwsgierige langoeren en gibbons in de bomen zwieren. Ineens staat u oog in oog met een tijger! Een reis die u door een nieuwe wereld voert vol verrassende ontdekkingen.

Safari
Uw bezoek aan Burgers' Safari brengt u bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die u vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Maar u wandelt ook langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen. Voor uw ogen ontvouwt het savannelandschap zich, waar grote groepen giraffes , zebra's, waterbokken, koedoes en gnoes leven. De enorme rotspartij aan de rand van de savanne staat in Afrika bekend als een 'kopje'. Tussen deze rotsen kunt u op een uitgestrekt terras genieten van het uitzicht over de savanne, terwijl u zich de Afrikaanse gerechten en drankjes goed laat smaken.


Zakelijk bezoek
Midden in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo ligt het multifunctionele vergader- en congres-centrum: het Safari Meeting Centre. Dit moderne congrescentrum in originele Afrikaanse stijl biedt volop mogelijkheden voor kleinere en grotere gezelschappen.

Het Safari Meeting Centre bestaat uit het Auditorium, een professionele, ruime en comfortabele congreszaal met 450 stoelen, de Foyer, een spetterende ontvangstruimte voor ruim 550 gasten, 5 luxe vergaderlodges met uitzicht op de savanne of de jungle en, geheel in Afrikaanse lodge-stijl, het sfeervolle Safari Restaurant. Kortom: de uitzonderlijke locatie, de geboden faciliteiten en de indrukwekkende aankleding zorgen voor een unieke belevenis.Kenmerken
Types
  • Attractie
  • Dierentuin
Zien, Doen & Beleven
  • Productverkoop/museumshop
  • Rondleidingen
Voorzieningen betaling
  • Betalen met PIN mogelijk
  • Contant betalen mogelijk
Openingstijden
Burgers' Zoo Dierenpark
maandag de hele dag
dinsdag de hele dag
woensdag de hele dag
donderdag de hele dag
vrijdag de hele dag
zaterdag de hele dag
zondag de hele dag
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH ARNHEM

Telefoon
026 443 0776 (Reserveringen)
026 442 4534 (Reserveringen)

Website
Algemene informatie