U bevindt zich hier: Visafslag Elburg

Visafslag Elburg

De oorspronkelijke visafslag bij de haven van Elburg is als museum ingericht. Naast verschillende voorwerpen als netten, manden, touwen etc. wordt aan de hand van tekstborden een overzicht gegeven van de visserijgeschiedenis van Elburg.

Een groep enthousiaste vrijwilligers brak de voormalige visafslag in de zomer van 1986 af en restaureerde in de daaropvolgende winter het oude gebouw grondig. In het bijzijn van een aantal oud-vissers en voormalige kooplui werd op 11 september 1987 de visafslag heropend. Na een afwezigheid van bijna dertig jaar was de voormalige visafslag terug in Elburg.

Het gebouwtje is in de zomermaanden geopend voor bezoekers. Bijzonder zijn de afmijnklok, de bel, de banken en het kantoortje van de directeur. Door middel van attributen, tekstborden en foto’s wordt een overzicht gegeven van het visserijverleden van Elburg.

Openingstijden van de voormalige visafslag:
* vanaf de eerste dinsdag in juli tot de tweede zaterdag in september
* dinsdag tot en met zaterdag
* 14.00 uur – 17.00 uur
* gratis entree (een vrijwillige gift wordt zeer op prijs gesteld!)

Buiten deze openingstijden kunnen rondleidingen worden verzorgd. Naast een uiteenzetting over het visserijverleden van Elburg wordt de afmijnklok gedemonstreerd.

Visafslag Elburg

voor groepen is het mogelijk om een bezoek aan de visafslag te reserveren bij Museum Elburg/VVV agentschap. Prijs € 1,50 p.p.

groepen volwassenen: € 1.50
  • Museum
  • Monument
  • Bezienswaardigheid