U bevindt zich hier: Cultuurhistorische wandeling Garderen-Bergsham

Cultuurhistorische wandeling Garderen-Bergsham

Algemeen
Cultuurhistorische wandeling Garderen-Bergsham

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling van 12 km door de omgeving en Boeschoten en Bergsham biedt u een gevarieerde route langs grafheuvels, heidevelden, bossen en historische hoogtepunten.

De erfgoedroute begint aan de rand van het dorp Garderen en is gemarkeerd als ‘Het Pad van Zus’. Vanaf Garderen loopt u meteen de bossen in, waar u al snel twee grafheuvels tegenkomt. Daarna heeft u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het Watersemeer, een prachtig en zeer kwetsbaar natuurgebied. Het pad slingert verder richting de landgoederen Groot en Klein Boeschoten. Op het terrein van deze landgoederen staan bijgebouwen, oude schaapskooien en liggen er enkele grafheuvels. Vanaf Boeschoten loopt u verder door een deel van het bos waar het volgens de overleveringen spookt. Via meerdere grafheuvels en een urnenveld vervolgt u de route richting de Bergsham. Op deze 53,5 meter hoge heuvel ligt een aantal grafheuvels. Via het Gat van Zus loopt u richting de Wilde Kamp waar grafheuvels en bijzondere oude eikenclusters liggen.

Prijzen
Cultuurhistorische wandeling Garderen-Bergsham

Verkooppunt toelichting: Te bestellen via internet.
Kenmerken
Types
  • Wandelroute
Tocht/Route
  • Afstand: 12
  • Gemarkeerd
  • Route typering:
    • Natuurroute
  • Natuurroute:
  • Toelichting startpunt: De erfgoedroute begint aan de rand van het dorp Garderen aan de Hogesteeg en is gemarkeerd als ‘Het Pad van Zus’.
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Cultuurhistorische wandeling Garderen-Bergsham
Hogesteeg
3886 MA GARDEREN

Telefoon
030 234 3148 (Informatie)

Website
Algemene informatie