U bevindt zich hier: Glindhorster Foodwalk

Glindhorster Foodwalk

Algemeen
Glindhorster Foodwalk

Foodwalks zijn wandelroutes ontwikkeld door onze provinciale organisaties Landschapsbeheer. Onderweg worden ingrediƫnten verzameld voor een maaltijd. Sommige ingrediƫnten kunnen worden geplukt, andere gekocht bij de biologische boer of lokale winkel langs de route. Voor elk jaargetijde zijn er Foodwalks: zelfs in de winter biedt ons landschap allerlei lekkers! Deze route is 10 km. lang en wordt aangegeven d.m.v. de bewegwijzering van het Glindhorsterpad (groen met witte klompjes). De oogsttijd is van maart tot november. De routebeschrijving vindt u op de website van Foodwalks.

Deze route loopt deels over particulier terrein, o.a. bij agrariërs die hun land vrijwillig openstellen. Het betreden van deze particuliere terreinen is toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang op bewegwijzerde wegen en paden. Honden zijn verboden vanwege verstoring van vee. De plukplekken bevinden zich in een natuurgebied. Blijft u op de aangegeven paden. Plukken is alleen toegestaan voor eigen gebruik. O.a. langs de Boshuisweg waar tamme kastanjes te vinden zijn. Brandnetels vindt u onder andere op het schouwpad langs de Modderbeek. Handig is dat het pad beter bewandelbaar wordt door het probleem op te eten. De veldzuring en duizendblad vindt u langs de oevers van de poelen langs de Moorsterbeek maar ook vaak in bermen.

Recepten voor o.a. kastanjejam, kastanje-chocoladecake, terrine van kastanje en cantharellen of brandnetelpesto, hartige brandnetelcake kunt u vinden op de website van Foodwalks. Ingrediënten die u mist, kunt u wellicht kopen bij De veldzuring en duizendblad vindt u langs de oevers van de poelen langs de Moorsterbeek maar ook vaak in bermen.

Ingrediënten die u mist vindt u wellicht bij:
Fruittuin Tres Jolie Boshuisweg De Glind
Biologische tuin de Glind Boshuisweg De Glind
De biologische eieren van de kippen waarlangs u wandelt zijn verkrijgbaar bij de Glindster waar men speciaal voor de foodwalkers lokale ingrediënten voor in de recepten verkoopt: eieren, aardappels en knoflook! De aardappels en knoflook wordt in eerste instantie van de tuin van Henk Linde afgenomen, mocht de voorraad op zijn dan wordt elders (lokaal) afgenomen.

Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

Kenmerken
Types
 • Wandelroute
Tocht/Route
 • Afstand: 10
 • Gemarkeerd
 • Route typering:
  • Natuurroute
 • Natuurroute:
 • Toelichting seizoen: De route kan het hele jaar gelopen worden, echter de oogsttijd loop van maart tot november
 • Toelichting markering: Volg de bewegwijzering van het Glindhorsterpad (groen met witte klompjes). Ook kunt u de gratis klompenpaden app voor mobiele telefoons gebruiken (inclusief routenavigatie). Er is een folder van het klompenpad met cultuurhistorische en landschappelij
Vervoer
 • Betaald parkeren : Nee
 • Toelichting bereikbaarheid OV: Bereikbaar met OV enkel via buurtbus (Barneveld-Scherpenzeel).
Voorzieningen gehandicapten
 • Toelichting toegankelijkheid: De route is niet geschikt voor rolstoelen of wandelwagens.
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Dorpscentrum de Glindster
Rudolphlaan 2
3794 MZ DE GLIND