U bevindt zich hier: Veluwse randmeerroutes

Veluwse randmeerroutes

Algemeen
Veluwse randmeerroutes

De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek hebben een netwerk ontwikkeld van Veluwse Randmeerroutes. Dit zijn wandelpaden voor recreanten en bewoners door veelzijdige natuurgebieden en landgoederen. Waar mogelijk dwars door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. In totaal zijn er zes Randmeerroutes opgeleverd: Het Bekenpad, Het Bijsselsepad (Nunspeet), Elburger Landgoederenpad en ’t Pad door de Vrijheid (Elburg), Heyderpad (Harderwijk) en ’t Pad rond de Zoandweg (Oldebroek). De afstanden variëren van 4 tot 22 kilometer en zijn aangeven door gekleurde pijlen.

De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek hebben een netwerk ontwikkeld van Veluwse Randmeerroutes. Dit zijn wandelpaden voor recreanten en bewoners door veelzijdige natuurgebieden en landgoederen. Waar mogelijk dwars door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen.
In totaal zijn er zes Randmeerroutes opgeleverd: Het Bekenpad, Het Bijsselsepad (Nunspeet), Elburger Landgoederenpad en ’t Pad door de Vrijheid (Elburg), Heyderpad (Harderwijk) en ’t Pad rond de Zoandweg (Oldebroek). De afstanden variëren van 4 tot 22 kilometer en zijn aangeven door gekleurde pijlen.

Twee reeds bestaande wandelroutes, genaamd Ommetje van Horst naar Zee en Rondommetje Hulshorst (Nunspeet) zijn ook toegevoegd aan het netwerk waardoor het netwerk compleet is.  De routes zijn onderling met elkaar verbonden, zodat u een rondje rond het dorp kan lopen maar ook kan kiezen voor langere wandelafstanden. Ze zijn via zogenaamde koppelroutes met elkaar verbonden. In de routes zijn veel oude voetpaadjes opgenomen. Met het zichtbaar maken en herstellen brengt men een deel van de identiteit van het historisch landschap terug. 

U wandelt over sfeervolle wegen, door weilanden, over fraaie landgoederen en door karakteristieke dorpjes en buurtschappen zoals Hierden, Hulshorst, De Vrijheid en Oosterwolde. De combinatie van landschap en cultuurhistorie in de Veluwse Randmeerroutes is interessant voor recreanten. Maar ook voor bewoners, want zij ontdekken op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving. De routes laten de grote variatie aan natuur en landschap van de omgeving zien. U wandelt over de heide en oude akkergronden, door de bossen en het open veenweidegebied bij het Veluwemeer. De veelzijdigheid en soorten rijkdom zullen u verrassen. 

Honden zijn niet toegestaan om verstoring van het wild te voorkomen en verspreiding van dierziekten te voorkomen. De wandelingen zijn niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen omdat ze voor een deel over onverharde smalle paden gaan.

Prijzen
Veluwse randmeerroutes

Verkooppunt naam: VVV/Museum Elburg
Verkooppunt straat en nr: Jufferenstraat 8
Verkooppunt postcode: 8081 CR
Verkooppunt plaatsnaam: Elburg
Verkooppunt toelichting: Geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Kenmerken
Types
  • Wandelroute
Voorzieningen gehandicapten
  • Aangepast voor gehandicapten : Nee
  • Toelichting toegankelijkheid: Niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.
Tocht/Route
  • Route typering:
    • Natuurroute
  • Natuurroute:
  • Toelichting startpunt: Startpunt van het Landgoederenpad en 't pad door de Vrijheid starten vanaf Elburg. 't Pad rond de zoandweg start vanaf Oldebroek.
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

VVV/Museum Elburg
Jufferenstraat 8
8081 CR ELBURG

E-mail
info@museumelburg.nl

Telefoon
0525 681 341 (Verkoop)

Website
Algemene informatie