U bevindt zich hier: Recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren

Algemeen
Recreatiegebied Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren is gelegen aan de rand van de Veluwe, tussen Amersfoort en Apeldoorn in een groene en waterrijke omgeving. Het meer, de stranden en lig- en speelweiden nodigen uit tot veel zwem- recreatieplezier. Zeumeren is een echt speelstrand voor zowel jonge kinderen als de jeugd. Kinderen kunnen zich uitleven op het piratenschip, het waterspeeltoestel, de kabelbaan en verschillende andere speeltoestellen.

Voor de jeugd is er een zogenaamd fitpoint waar ze oefeningen kunnen doen op fitnessapparaten. Daarnaast zijn er watergoaltjes, geschikt voor allerlei balspelen. En natuurlijk om te zwemmen. Bij Paviljoen Zeumeren direct gelegen aan het meer kan je prima terecht voor een lunch of een heerlijke barbecue.

WATERSKIBAAN OP ZEUMEREN

De waterskibaan is een welkome aanvulling op de reeds bestaande activiteiten op recreatiegebied Zeumeren. Het aanbod was eerder vooral gericht op kinderen en volwassenen: shortgolf, midgetgolf, footgolf, jeu de boules en het overdekte avonturenparadijs SchatEiland Zeumeren. Voor de jeugd en jong volwassenen is nu de waterskibaan dé reden om naar Zeumeren te gaan. Ook wakeboarden is hier mogelijk. Vanaf het nabijgelegen terras van Paviljoen Zeumeren is het goed toeven.
De wethouders gaven aan dat de gemeente Barneveld vol lof is over het betrekken van lokale ondernemingen bij de activiteiten op Zeumeren.
De waterskibaan is tot en met september dagelijks geopend. In het voor- en naseizoen is de waterskibaan tijdens de weekenden en feestdagen te bezoeken. Groepen kunnen ook buiten de openingstijden terecht. Voor actuele openingstijden, prijzen en informatie zie: www.waterskizeumeren.nl. 
De waterskibaan op Zeumeren betreft een kabelskibaan. Het is vergelijkbaar met waterskiën achter een boot. Echter wordt een waterskiër of wakeboarder hier door middel van een kabel voortgetrokken.


Schip Ahoi bij SchatEiland!
Van het meer gescheiden ligt SchatEiland Zeumeren, een echte aanrader voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Met zo’n 5500m2 is SchatEiland het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten urenlang klimmen en klauteren, schatgraven en goud zoeken, bootjes besturen, schieten met ballenkanonnen, deelnemen aan de interactieve quiz en nog veel meer….
 
In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water vaart SchatEiland u terug naar de Gouden Eeuw. Een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij… Door de ruime opzet, prettige akoestiek, de vele planten en warme lichtinval in het gebouw waant men zich voortdurend op een zonovergoten eiland.
 
Met mooi weer is het genieten van het buitenterras met zandstrand en de diverse attracties zoals het waterballon-katapultspel of de kano’s en de waterfietsen.

Een balletje slaan of trappen op Zeumeren
Een uitdagend en actief uitje is bijvoorbeeld Shortgolf, een echte golfbaan met 9 en 18 holes, compleet met bunkers, water en bos. Alleen de afstanden zijn korter. Men heeft geen golfvaardigheidsbewijs en geen golfuitrusting nodig. Wij lenen u clubs, ballen, scorekaarten én wij geven u een korte instructie.
 
Voor gezinnen met jongere kinderen is er Midgetgolf. De midgetgolfbaan telt 18 holes en grenst aan het terras van Paviljoen Zeumeren waar u onder het genot van een drankje en/of hapje een fraai uitzicht heeft over het recreatiemeer.
 
Footgolf combineert voetbal en golf op een 9 holes baan. De bedoeling van dit spel is dat je in zo min mogelijk schoten de bal van de aftrap naar de hole moet schieten.

Wandelroute rond het meer
Rondom het meer is een leuke en leerzame ABC wandelroute voor kinderen uitgezet. Met het bijbehorende boekje, te verkrijgen voor € 1,80 per stuk, wordt de route nog leuker.
 
Voor ieder wat wils en ideaal voor uw familiedag, bedrijfsuitje, kinderfeestje of bijvoorbeeld een schoolreisje of vrijgezellendag.
 
Recreatiegebied Zeumeren is 365 dagen per jaar gratis toegankelijk. Je betaalt alleen parkeergeld voor de hele dag. Meer informatie: 0342 – 740740 of www.zeumeren.nl. Per auto: afslag Voorthuizen A1.

Kenmerken
Types
  • Recreatiegebied
  • Golfbaan
  • Midgetgolf
  • Watersport
  • Zeil- en surfschool
Openingstijden
Recreatiegebied Zeumeren
maandag de hele dag
dinsdag de hele dag
woensdag de hele dag
donderdag de hele dag
vrijdag de hele dag
zaterdag de hele dag
zondag de hele dag
Foto's
Kaart
Bekijk op kaart


Contact

Recreatiegebied Zeumeren
Stroetweg 7-9
3781 PR VOORTHUIZEN

E-mail
info@zeumeren.nl

Telefoon
026 384 8800
0342 740 757 (Informatie)

Website
Algemene informatie
Algemene informatie