U bevindt zich hier: Home

Stadswandeling in historisch Elburg

Wilt u alles te weten komen over de geschiedenis en monumenten van Elburg? Dan nodigen wij u uit een stadswandeling door Elburg te maken. Dit kan onder leiding van een gids of aan de hand van een prachtige brochure waarmee u op eigen houtje Elburg kunt ontdekken. Tot 1 juni 2020 zijn activiteiten i.v.m. corona crisis verboden dus ook de stadswandeling zal tot die tijd niet doorgaan.

Elburg SteegjeStadswandeling onder leiding van een gids

In Elburg heeft u de mogelijkheid om met uw groep een wandeling door historisch Elburg te maken onder leiding van een gids. Deze gids voert u door middeleeuws Elburg met zijn rechthoekig stratenplan en vertelt u onderweg het één en ander over de geschiedenis van de vesting en over de monumenten die u tijdens de anderhalf uur durende wandeling tegen komt.

De kosten zijn € 4,50 per persoon met eenmalig € 9,00 reservering- en administratiekosten. Voor dit groepsarrangement betaalt u voor minimaal 10 personen.

Havenwandeling met bezoek aan de botterwerf en de visafslag

Prachtige wandeling door het havengebied. Een deskundige gids vertelt u alles over de visserijgeschiedenis van Elburg. De kosten zijn € 6,50 per persoon met eenmalig € 9,00 reservering- en administratiekosten. Voor dit groepsarrangement betaalt u voor minimaal 10 personen.

Iedere zaterdag stadswandeling onder leiding van een gids

Bent u niet met een groep, maar wilt u wel graag een stadswandeling onder leiding van een gids meemaken?

Dat kan. Iedere zaterdag start er om 13.30 uur vanaf Museum Elburg een stadswandeling onder leiding van een gids. U moet zich altijd hiervoor aanmelden (0525-681341). Dit kan tot 13.00 uur. De wandeling gaat alleen door bij voldoende deelname!

De kosten hiervoor bedragen € 4,50 per persoon. Tijdens de Feestdagen gaat de wandeling niet door!

Stadswandeling op eigen gelegenheid

Voor iedereen die toch liever de stadswandeling op eigen gelegenheid wil maken, hebben wij een mooie brochure samengesteld met daarin een stadswandeling, uitgezet op een plattegrond met foto's en informatie over de geschiedenis van Elburg en zijn fraaie monumenten.

De stadswandeling is voor € 1,75 te koop bij VVV/Musuem Elburg!  

Hanze arrangement

Het Hanze arrangement bestaat uit een vaartocht van 2 uur waarbij u een Hanze maaltijd voorgeschoteld krijgt en voorafgaand of aansluitend maakt u met een deskundige gids een rondwandeling door Hanzestad Elburg. Prijs voor dit arrangement is € 23,00 per persoon met eenmalig € 9,00 aan reservering- en administratiekosten. Groepsgrootte min. 20 personen. Er wordt in principe altijd gevaren tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten.

Voor meer informatie en reserveren kunt u terecht bij:

Museum Elburg/VVV Elburg

Jufferenstraat 6-8

8081 CR Elburg

0525-681341

E info@museumelburg.nl

www.vvvelburg.nl